16 februari 2023

Filmtheater – El buen patrón

 8,00

In febr 2022 grote winnaar bij de Goya Awards (de Spaanse Oscars)

 

Categorie:

Beschrijving

Aan het begin van El buen patrón spreekt Julio Blanco (Javier Bardem) zijn werknemers toe vanaf een hoogwerker in zijn fabriekshal. Het is het enige beeld dat nodig is de man te schetsen. Een baas die zich presenteert als een aimabele pater familias voor zijn werknemers, maar zich ondertussen ver boven hen verheven heeft.

Het verhaal speelt zich af in en rond de fabriek Blancos Básculas, waar alles altijd in evenwicht moet zijn. Ze maken immers weegschalen in alle soorten en maten. Daar bereidt de schijnbaar welwillende baas Blanco zijn personeel voor op een komende inspectie door een groep die lokale bedrijven bezoekt om er een uit te kiezen voor een prestigieuze prijs. De spanningen beginnen echter op te lopen als de onlangs ontslagen Jose met zijn twee kinderen opduikt en begint te eisen dat hij weer in dienst wordt genomen.

Nooit eerder haalde een film maar liefst twintig nominaties binnen voor een Goya award, en won er daarvan zes.
’s Lands grootste filmster Javier Bardem, die met een Goya naar huis ging, speelt hem met zichtbaar plezier.
Gewonnen prijzen: oa Goya voor Beste film, Beste mannelijke hoofdrol, Beste filmmuziek en de Europese Filmprijs voor Beste Komedie.

Trailer

Filmtickets à € 8,- (excl bankkosten) uitsluitend online te koop zijn. Als je voorafgaande aan de film wilt komen eten in ons restaurant, adviseren we om 18:00 uur te reserveren. De film start om 20:00 uur.